Höghastighetsbearbetning

Pressmeddelande

2013-03-11

Inprotec Automation stärker sin position på maskinhandel

Inprotec Automaton AB har i dagarna slutit avtal med Sala S.r.l för att sälja och marknadsföra deras maskiner i Sverige.

SALA har sitt huvudkontor i Collebeato nära Brescia, Italien, detta område I norra Italien är ett av dom mest industrialiserade I Europa.

SALA producerar ca.20 maskiner per år, marknaden finns i hela världen. Maskinerna finns inom både automotiv och armaturindustrin där det krävs stor precision tillsammans med hög kapacitet.

Företaget SALA grundades på 1950-talet som ett rent mekanisk konstruktionskontor. Från början av 1960-talet började företaget bygga högprecisionssvarvar bestyckade med diamant för efterbehandling av speciella gasarmaturer.

På 1970-talet expanderade företaget till att även tillverka maskiner för svarvning med diamantefterbehandling av samtliga material i kulorna för kulventiler.

Den höga precisionen och egenskaperna hos den vertikala spindeln har alltid varit en del av de tekniska fördelarna av SALA svarvar, både för enspindliga eller med flera spindlar (2 eller 4 spindlar per maskin).

Sedan början av 1990-talet har införandet av CNC-numerisk styrning tillsammans med ständig forskning och utveckling tillåtit SALA att utöka sina tillämpningsområden, att uppnå komplett bearbetning med helautomatiska system samt med bearbetning av komponeter som är fasta eller roterande.

Forskning och innovation slutar aldrig hos SALA:

• 1999 påbörjades användningen av linjära motorer för att flytta axlarna, vilket ger en överlägsen hastighet och precision;

• År 2005 patenterades en innovativ lösning för CNC-svarvning av kulorna i ventiler för att uppnå en produktivitet på 2000 st/timme;

• Under 2006 BIMU mässan i Milano gjordes avtäckningen av den nya ”SPINUP” typ serien av maskiner för CNC-svarvning, med vertikal spindel, men finns även i versionen med en tiltad spindel.

Detaljer för Automotive

Kulor i ventiler

Armaturkomponenter

SALAs modell T4

För mer info kontakta:

Inprotec Automation AB

info@inprotec.se

031-761 67 00

Snabbanslutning