König

Erfarenhet av fastspänningsteknik

Under årtionden har König-MTM varit en av de ledande tillverkarna av state-of-the art hög-precisions spännanordningar. Programmet omfattar fastspänningsverktyg såsom dornar och chuckar i hydrauliska mekaniska eller hydro-mekaniska versioner.

I mitten av sextiotalet utvecklade König-MTM och patenterade deras varumärke Königdorn ® en framtidsorienterad hydrauliskt fastspänningsverktyg för att lösa problem inom sin egen hög-precisions tillverkning. Sedan starten har Königdorn ® blivit allt mer populär och värdefull i internationella bearbetningsbranscher. Königs chuckar finns i Sverige att hitta på bla. Atlas Copco och AlfaLaval.

König kvalitetsstrategi

Vår högt motiverade och kvalificerade personal är en stor bas för vår kvalitetsstrategi,
vårt kvalitetssystem är i överensstämmelse enligt ISO 9001:2000 standarder.
Dessutom upprätthåller Koenig-MTM ISO14001: 2004 certifiering, avseende miljö-och industriell säkerhet, vilket återspeglar vår önskan och behov att arbeta på ett miljömässigt hållbart sätt.

Königdorn ®-enheter produceras på effektiva ”state-of-the-art” CNC-styrda maskiner med höga materialkvalitets krav.
För att möta krav på tillförlitlighet, kontrolleras funktionen på varje Königdorn ®-enhet på moderna högprestanda test stationer, i både singel produktionssteg samt i en intensiv sluttest.
Som ett resultat av detta kan vi garantera våra kunder produkter med hög kast noggrannhet, bästa slitage motstånd och lång livslängd.

König är beläget i Wertheim, som ligger i den mest
nordliga delen av Baden-Württemberg

Ett urval av Königs Chuckar & Verktyg

Snabbanslutning